Workshopy „Brambory zdravá potravina“ netradiční užití brambor v kuchyni - Velké Meziříčí, Humpolec, Moravské Budějovice a Jihlava

úterý, 9. května 2017

Zde si můžete prohlédnout obrázky z jednotlivých workshopů a získat další informace. 

Recepty jídel, které jste mohli ochutnat na workshopech „Brambory zdravá potravina“ netradiční užití brambor v kuchyni si můžete prohlédnou zde...

Řadu bramborových receptů a obrázků uvařených jídel nalezente i na tomto webu v části Zahrádkáři a spotřebitelé v záložce Recepty. V této části se dozvíte i řadu užitečných informací mimo jiné o historii a součastnosti brambor, o významu brambor pro výživu, obsahu látek v hlízách, pěstovaných odrůdách, varných typech, spotřebitelském členění a zásadách nakupování

Po proběhnutí všech workshopů, zde budou uvřejněny i jednotlivé prezentce, které mohli účastníci vidět. 

O workshopech informoval také web Kraje Vysočina zde...

  Velké poděkování patří Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel za poskytnutí prostor a skvělé uvaření bramborových jídel Pořadatel workshopů - Stání zemědělský intervenční fond, Celostátní síť pro venkov
Spolupořadatelé workshopů - Kraj Vysočina, Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Bod, Poradenský svaz"Bramborářský kroužek"

Ing. Lucie Sýsová, SZIF Brno, Celostátní sít pro venkov

Ing. Bc. Jitka Merunková vedoucí oddělení zemědělství z Krajského úřadu Kraje Vysočina 
Pohled do sálu, kde byla řada vedoucích jídelen, kuchařů a kuchařek z mateřských, základních i středních škol  Ing. Milan Čížek Ph.D. (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o nezastupitelné roli brambor ve zdravé výživě Pohled do sálu, kde byla řada vedoucích jídelen, kuchařů a kuchařek z mateřských, základních i středních škol 
Ing. Jana Exnarová (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o bramborách jak je neznáme Pohled do místní kuchyně, kde připravovali jídla z brambor Bramborový salát
Babiččiny bartoušci Bramborový chléb Bramborové noky
Jídla na ochutnávku jsou připravena Bramborové špízy Ochutnávka bramborových jídel 

 

Velké poděkování patří České zemědělské akademii v Humpolcil za poskytnutí prostor a skvělé uvaření bramborových jídel Workshop zahájila Ing. Lucie Sýsová, SZIF Brno, Celostátní sít pro venkov Workshop v Humpolci navštívil i radní Kraje Vysočina Martin Hyský a přivítal účastníky
Ing. Bc. Jitka Merunková vedoucí oddělení zemědělství z Krajského úřadu Kraje Vysočina seznámila účastníky s významem a historií brambor pro Kraj Vysočina Pohled do sálu na účastníky workshopu Ing. Milan Čížek Ph.D. (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o nezastupitelné roli brambor ve zdravé výživě
Produkce brambor podle kontinentů a států (FAOSTAT) Bramborový chléb Varné typy brambor
Bramborový guláš s hlívou Bramborové špízy Bramborová jídla jsou připravena
Babiččiny bartoušci  Bramborové noky se sýrovou omáčkou a petrželkou Ing. Exnarová popisuje uvařená bramborová jídla studentům zemědělské akademie
Ochutnávka bramborových jídel  Ing. Jana Exnarová (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o bramborách jak je neznáme Ing. Jan Mácha ředitel školního statku v Humpolci

O workshopu v Humpolci se více dozvíte i na stránkách Kraje Vysočina zde...

 

16. května 2017 - Střední škola řemesel a služeb, Moravské Budějovice

Velké poděkování patří Střední škole řemesel a služeb v Moravských Budějovicích za poskytnutí prostor a skvělé uvaření bramborových jídel

O workshop v Moravských Budějovicích byl velký zájem Pohled do zasedací místnosti Ing. Jaroslav Domkář z Agro Posázaví, jako zástupce prvovýroby
Příprava bramborových pokrmů Jídla z brambor připravné k degustaci Bramborový guláš s hlívou a sýrová omáčka s bramborovými noky
Bramborový chléb Bramboroé špízy Bramborové noky
Babiččiny bartoušci Bramborový salýt Varné typy brambor a brambory speciálního užití
Varný typ A Odrůda  s červenou dužninou Odrůda s modrou dužninou
Degustace jídel zahájena  Testování varných typů a odrůd s barevnou dužninou Degustace v plném proudu

 

16. května 2017 - OA, SZŠ a SOŠS, Jihlava

Zahájení workshopu Ing. Lucií Sýsovou, SZIF Brno, Celostátní sít pro venkov Workshop v Jihlavě navštívil opět radní Kraje Vysočina pro oblast lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životního prostředí Ing. Martin Hyský a přivítal účastníky Účastníky přivítala také Ing. Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství
Ing. Bc. Jitka Merunková vedoucí oddělení zemědělství z Krajského úřadu Kraje Vysočina seznámila účastníky s významem a historií brambor pro Kraj Vysočina Ing. Milan Čížek Ph.D. (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o nezastupitelné roli brambor ve zdravé výživě Zástupce prvovýroby JIří Zvolánek - Havlíčkova Borová zemědělská a.s.
Jídla z brambor připravné k degustaci Varné typy brambor a brambory speciálního užití Bramborové noky se sýrovou omáčkou
Degustace jídel zahájena  Odrůdy brambor speciálního užití Bramborové menu
   
UČNI oboru Kuchař, číšník Jakub Nováček a Patrik Tacinec nabízejí speciální bramborová menu    

O workshopu v Jihlavě napasali:

© 2017 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec