Švestkové knedlíky

68_41_knedliky_svestky.jpg

200 g vařených brambor, 300 g hrubé mouky, 2–3 lžíce mléka, 2 vejce, sůl, 750 g švestek, 80 g másla, 50 g mletého máku nebo strouhaného tvarohu, 50 g cukru

Studené vařené brambory rozstrouháme, smícháme s moukou, osolíme, přidáme rozkvedlaná vejce, podle potřeby mléko a vypracujeme tužší těsto. Do rozváleného, na malé dílky rozkrájeného těsta, zabalíme omyté a osušené švestky. Knedlíky dobře uzavřeme a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 7 až 8 minut. Okapané sypeme mákem nebo tvarohem, cukrem a mastíme máslem.

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec