Obyčejné brambory a mají svůj web! A proč ne? Vůbec totiž nejsou tak obyčejné, jak by se někomu mohlo zdát. Nevěříte?
Tak i Vám je tento web určen.Především má ale sloužit všem, kteří se o této plodině budou chtít dozvědět něco víc. Spotřebitelům, pěstitelům, zkrátka všem, kteří tuto plodinu mají rádi. Ale i těm, kteří k ní mají výhrady (třeba právě pak názor změní).
Pokud se chcete podělit o vaše zajímavé obrázky s tematikou brambor nebo o bramborové recepty, pak navštivte sekci Zapojte se a tam se dozvíte více.
Brambory nejsou jen oblíbenou a chutnou potravinou. Bez nadsázky můžeme říci, že jsou nejlepším potravinovým koncentrátem na světě a zároveň levným zdrojem energie a nutričně významných látek. Čerpáme z nich asi 14 % pokrmové energie. Jsou bohaté na minerály, vitamíny, bílkoviny a jsou téměř bez tuku. [ více zde ]
Osvědčené pěstitelské postupy je nutné v případě potřeby upravit s ohledem na specifické vlastnosti jednotlivých odrůd a osobní zkušenosti pěstitelů. Obecně platí, že ten, kdo si při pěstování brambor vybere vhodné odrůdy a dodržuje stanovené postupy pro pěstování a ochranu, je s výsledkem z hlediska výše produkce a kvality hlíz téměř vždy spokojen. [ více zde ]
Do lidové kuchyně pronikly brambory v českých zemích ve 20. a 30. letech 19. století. Nejstarší českou kuchařskou knihou, ve které se brambory objevují, je pravděpodobně „Kniha kuchařská“, vytištěná v Praze u Kateřiny Koniášové v roce 1712. My vám nabízíme tradiční a osvědčené recepty, které se o popularizaci brambor v české kuchyni zasloužily nejvíce. [ více zde ]
Archiv časopisů Profi Press