Brambory - zdravá potravina

Média

«123...5»

Český rozhlas - stanice Plzeň - Jazykový koutek (1.3.2011)

Víte, jaký je rozdíl mezi bramborem a bramborou? A je mezi nimi vůbec nějaký rozdíl? Nejen o bramborách byla řeč v Jazykovém koutku Českého rozhlasu stanice Plzeň již v roce 2011. 

[ celý článek ]


Úroda - reportáž Barbory Venclové o odrůdě Val Blue s Ing. Jaroslavou Domkářovou, Ph.D., MBA, LL.M.

Zajímavou novinku v oblasti brambor, a to odrůdu Val Blue se specifickým modrofialovým zbarvením dužniny i slupky, se podařilo vyšlechtit Výzkumnému ústavu bramborářskému Havlíčkův Brod. Letos na jaře byla registrována a již s koncem léta získala prestižní ocenění Zlatý klas v rámci zemědělské výstavy Země živitelka. Bohatý zdroj antokyanových barviv této odrůdy přispívá ke zdraví konzumentů.

[ celý článek ]


Zemědělský výzkum – prezentace na mezinárodním agrosalonu ZEMĚ ŽIVITELKA 2017

Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod s.r.o. se již tradičně představil na mezinárodním agrosalonu ZEMĚ ŽIVITELKA 2017 ve společné expozici soukromých výzkumných ústavů Agritec ŠumperkOseva vývoj a výzkum - ZubříVýzkumný ústav bramborářský Havlíčkův BrodVýzkumný ústav pícninářský Troubsko a Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž.
Prezentační video výzkumných ústavů můžete shlédnout při zobrazení celé zprávy.

[ celý článek ]


Česká televize - Polopatě (26.3.2017)

V pořadu České televize Polopatě se dozvíte mnoho zajímavých informacích o plodině, která je pevnou součástí jídelníčků snad všude na světě. Touto plodinou jsou BRAMBORY. O  výběru odrůd a biologické přípravě sadby hovořil reportér pořadu s ředitelem Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod  Ing. Jaroslavem Čeplem, CSc.. Vlastní výsadbou brambor vás provede Václav Mikula. O bramborách, jako zdravé potravině hovoří předseda Českého bramborářského svazu Ing. Miloslav Chlan.

[ celý článek ]


TV Nova - ZÁZRAČNÉ BRAMBORY: Neuvěříte, jak velké využití mají!

Brambory chutnají výborně, ale zároveň jsou cenným zdrojem vitamínů a minerálů, což lze využít nejen v kuchyni, ale také při péči o pleť i vlasy. Odborníci tvrdí, že mají skvělé účinky na mnoho nemocí a zranění. Pojďme se podívat na blahodárné účinky této zeleniny a její šťávy.

[ celý článek ]


Český rozhlas Region - Vysočina - pořad Narovinu (22.5.2016)

Podle prognóz meteorologů nás čeká teplé a suché léto. Pomůže stát suchem zmítané krajině? Odpovědi hledala Hana Mikulincová v pořadu Narovinu. Mimo jiné navštívila i výzkumnou stanici VÚB Havlíčkův Brod na Valečově, kde se právě instaloval zavlažovací systém pro brambory. 

[ celý článek ]


Český rozhlas Region - Vysočina - Zprávy (22.5.2016)

Brambory na poli ve Valečově na Vysočině nově hlídají čidla, která hlízám v extrémním suchu zajistí dodávku vody. Přímo ke kořenům ji pošle speciální děrovaná hadice skrytá v půdě. Zavlažovací systém v těchto dnech instalují havlíčkobrodští výzkumníci. Chtějí dát zemědělcům návod na lepší výnos i při očekávaném nedostatku deštivých dnů.

[ celý článek ]


Vaříme dobře - Vysočina

Ing. Jaroslav Čepl, CSc., ředitel VÚB Havlíčkův Brod, vás ve videu, které vzniklo v rámci Projektu Evropský region Dunaj – Vltavaseznámí s činností výzkumného ústavu.  Více o projektu se dozvíte zde... Video můžete shlédnout při zobrazení celé zprávy.

[ celý článek ]


Zemědělský výzkum – prezentace na veletrhu TECHAGRO 2016

Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod s.r.o. se představil na mezinárodním veletrhu zemědělské techniky "TECHAGRO 2016" ve společné expozici soukromých výzkumných ústavů AGRITEC, výzkum, šlechtění a služby s.r.o. Šumperk; OSEVA, vývoj a výzkum s.r.o. Zubří; Výzkumný ústav pícninářský, s.r.o. Troubsko; Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o. a Zemědělský výzkum s.r.o. Troubsko. 
Prezentační video výzkumných ústavů můžete shlédnout při zobrazení celé zprávy.

[ celý článek ]


Česká televize - Události v regionech (11.4.2016)

Topinambury jako pochoutka - v Česku plodina, která se začíná pěstovat. Ve Francii vyhledávaná lahůdka.

[ celý článek ]

«123...5»
© 2017 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec