Brambory - zdravá potravina

Navštivte seminář Za tajemstvím genetických zdrojů - Nutriční a zdravotní kvalita tradičních i netradičních plodin
pondělí, 16. října 2017

312_brambory_zp_samolepka1.png
Seminář se koná ve čtvrtek 19. října 2017 od 10:00 v Malém sále Národního zemědělského muzea Kostelní 44, Praha 7. V programu vystoupí i Ing. Jaroslava Domkářová, Ph.D. (VÚB H. Brod) s přednáškou na téma Brambory zdravá potravina.

Program semináře:

  • 9:30 – 10:00 Prezentace účastníků
  • 10:00 – 10:40 Genetické zdroje rostlin (GZR): k čemu jsou, proč je konzervovat a chránit (Ing. Vojtěch Holubec, CSc., VÚRV, Praha)
  • 10:45 – 11:15 Genetické zdroje rostlin z pohledu Ministerstva zemědělství (Mgr. Iva Křížková, Ph.D., MZe)
  • 11:20 – 11:40 Kde najít informace o GZR (Ing. Ludmila Papoušková, Ph.D., VÚRV, Praha
     
  • 11:45 – 11:55 Diskuse
     
  • 11:55 – 12:40 Oběd
     
  • 12:45 – 13:05 Nutriční a zdravotní význam konzumace jádrového ovoce (jablka, hrušky). (Ing. Jiří Sedlák, Ph.D., Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, s. r. o.)
  • 13:10 – 13:30 Genetické zdroje pšenic a jejich potenciál v oblasti nutriční kvality (Ing. Václav Dvořáček, Ph.D., VÚRV, Praha)
  • 13:35 – 13:55 Oves, ječmen, žito – součást zdravého jídelníčku (Ing. Marta Zavřelová, Ph.D., Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s. r. o.)
  • 14:00 – 14:20 Brambory – zdravá potravina (Ing. Jaroslava Domkářová, Ph.D., Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod s. r. o.)
     
  • 14:25 – 14:50 přestávka na kávu
     
  • 14:50 – 15:10 Genetické zdroje léčivých, aromatických a kořeninových rostlin v ČR a jejich význam pro zdraví (Ing. Kateřina Smékalová, Ph.D., VURV, Olomouc)
  • 15:15 – 15:35 Genetické zdroje zelenin z pohledu zdravé výživy (Ing. Miroslav Hýbl, Ph.D., VURV, Olomouc)
  • 15:40 – 16:00 Netradiční druhy ovoce jako zdroj bioaktivních látek (doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D., Ústav analýzy a chemie potravin, Fakulta technologická, UTB ve Zlíně)
  • 16:05 – 16:25 Pěstování a využití vybraných netradičních druhů luskovin v České republice (Mgr. Tomáš Vymyslický, Ph.D., Výzkumný ústav pícninářský spol. s r. o., Troubsko)
     
  • 16:30 závěrečná diskuse a možnost prohlídky Národního zemědělského muzea

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec