V Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnila již tradiční akce s názvem Noc vědců, letos s názvem Všemi smysly. Během Noci vědců tu návštěvníci mohli potkat odborníky z živočišné i rostlinné výroby, výzkumníky lesního hospodářství, potravinářství i vědce, kteří zkoumají kvalitu půdy či vody. Téměř dvě desítky zemědělských institucí a výzkumných ústavů zde prezentovali nejnovější vědecké poznatky a výsledky výzkumných projektů a byli připraveni odpovídat na vaše dotazy. Samozřejmostí byly pokusy i dětské soutěže, ukázky zemědělské techniky, odborné přednášky, workshopy, dílny, komentované prohlídky muzejních výstav. Expozice VÚB HB tentokrát měla název Brambory na talíři a byla doplněna přednáškou Ing. Jaroslava Čepla, CSc. Máme rádi brambory (nejenom na talíři). Návštěvníci měli možnost ochutnat výrobky z brambor a jakonové mouky, využít poradenskou službu o odrůdách bramboru, o pěstování topinamburu, jakonu, ale i batátů apod. Již tradičně děti malovaly obrázky bramboru tak, jak jej znají. Akci lze určitě označit jako úspěšnou a velmi slušně navštívenou.
![](/Userfiles/Files/Aktuality/2022/Noc vědců 30092022/20220930_171756.jpg) |
![](/Userfiles/Files/Aktuality/2022/Noc vědců 30092022/20220930_171810.jpg) |
![](/Userfiles/Files/Aktuality/2022/Noc vědců 30092022/20220930_171747.jpg) |
Expopzice VÚB Havlíčkův Brod |