Více o 26. BRAMBORÁŘSKÝCH DNECH, se můžete dozvědět zde... a zde...
Podrobné výsledky a množství obrázků z 9. ročníku soutěže "O bramborovou pochoutku Vysočiny" si můžete prohlédnout na stránkách Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod, kde se soutěž konala (více zde...)
Odborný seminář Brambory 2016 byl spojen i s výstavou odrůd brambor a jejich ochutnávkou (zajišťoval ÚKZÚZ). Účastníci semináře mohli také ochutnat z řady vystavovaných jídel, jejichž nedílnou součástí jsou brambory. Dva recepty představila pro posluchače Českého rozhlasu Region - Vysočina Ing. Jana Exnarová z Výzkumného ústavu bramborářského v Havlíčkově Brodě, která tuto expozici zajišťovala. Vyzkoušet si je můžete i vy:
Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod zde také prezentoval svou činnost a zajišťoval komplexní poradenství z oblasti pěstování této důležité komodity. Návštěvníci semináře si mohli také prohlédnout expozici nejdůležiotějších škodlivých činitelů letošního roku.
V rámci semináře 26. bramborářských dnů vystoupil také tradičně ředitel Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod Ing. Jaroslav Čepl, CSc.. Více z jeho vystoupení se můžete dozvědět zde...
Na semináři vystavovalo více než 30 společností, které prezentovaly své odrůdy a činnosti, které se týkyjí pěstování brambor.
seminář Brambory 2016 - pohled do sálu
seminář Brambory 2016 - expozice Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod
seminář Brambory 2016 - expozice jídel a Ing. Jana Exnarová (VÚB Havlíčkův Brod)
seminář Brambory 2016 - expozice škodlivých činitelů brambor (VÚB Havlíčkův Brod)
Více o ochraně brambor v roce 2016 se dozvíte zde...