Americké brambory 2

39_10_usa_brambory_ii_.jpg

1 kg brambor, 1 kelímek zakysané smetany,
1 bílý jogurt, česnek, sekaná pažitka nebo strouhaný křen,
máslo, sůl, pepř

Středně velké, pěkné brambory pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, osušíme a zabalíme každou zvlášť do alobalu. Naskládané jen tak na mřížce pečeme v troubě asi 50 minut. Do upečeného bramboru bouchneme pěstí, vybalíme ho a vidličkou na talíři rozevřeme. Osolíme a poklademe kousky másla, zalijeme dresinkem a zapíjíme podmáslím.

Dresing: kelímek zakysané smetany smícháme s jogurtem a ochutíme drceným česnekem, solí a pepřem, přidáme pažitku nebo křen.

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec