Na Veselém Kopci se můžete dozvědět spoustu zajímavých informací o pěstování, šlechtění, uskladnění i použití brambor a od 10.00 hodin do cca 15.00 hodin také ochutnat bramborová jídla připravená podle tradičních lidových receptů, které muzeum získalo od vesnických hospodyněk, například bramboráky, krupičník, patro, šišky s mákem, špalíčky s cibulkou a další dobroty. Kromě toho můžete ochutnávat různé druhy brambor, které byly vypěstovány v okolí Veselého Kopce, a nebudou chybět ani křupavé brambory upečené v ohníčku.
Pro šikovné děti a jejich rodiče bude připravena malá tvořivá dílna, v níž mohou zhotovit hračky z brambor tak, jak to dělaly děti v minulosti. V prodejně s upomínkovými předměty bude k dostání i výtisk brožury s recepty na tradiční bramborové dobroty. Speciální jídla bude vařit také Hospoda Na vejměnku v areálu muzea. (zdroj: https://www.nmvp.cz/vysocina/program/bramborova-sobota1)
Více se o této akce dozvíte zde...