Recepty jídel, které jste mohli ochutnat na workshopech „Brambory zdravá potravina“ netradiční užití brambor v kuchyni si můžete prohlédnou zde...
Řadu bramborových receptů a obrázků uvařených jídel nalezente i na tomto webu v části Zahrádkáři a spotřebitelé v záložce Recepty. V této části se dozvíte i řadu užitečných informací mimo jiné o historii a součastnosti brambor, o významu brambor pro výživu, obsahu látek v hlízách, pěstovaných odrůdách, varných typech, spotřebitelském členění a zásadách nakupování.
Po proběhnutí všech workshopů, zde budou uvřejněny i jednotlivé prezentce, které mohli účastníci vidět.
O workshopech informoval také web Kraje Vysočina zde...
|
|
|
|
Velké poděkování patří Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel za poskytnutí prostor a skvělé uvaření bramborových jídel |
Pořadatel workshopů - Stání zemědělský intervenční fond, Celostátní síť pro venkov |
|
|
|
Spolupořadatelé workshopů - Kraj Vysočina, Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Bod, Poradenský svaz"Bramborářský kroužek" |
Ing. Lucie Sýsová, SZIF Brno, Celostátní sít pro venkov
|
Ing. Bc. Jitka Merunková vedoucí oddělení zemědělství z Krajského úřadu Kraje Vysočina |
|
|
|
Pohled do sálu, kde byla řada vedoucích jídelen, kuchařů a kuchařek z mateřských, základních i středních škol |
Ing. Milan Čížek Ph.D. (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o nezastupitelné roli brambor ve zdravé výživě |
Pohled do sálu, kde byla řada vedoucích jídelen, kuchařů a kuchařek z mateřských, základních i středních škol |
|
|
|
Ing. Jana Exnarová (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o bramborách jak je neznáme |
Pohled do místní kuchyně, kde připravovali jídla z brambor |
Bramborový salát |
|
|
|
Babiččiny bartoušci |
Bramborový chléb |
Bramborové noky |
|
|
|
Jídla na ochutnávku jsou připravena |
Bramborové špízy |
Ochutnávka bramborových jídel |
|
|
|
Velké poděkování patří České zemědělské akademii v Humpolcil za poskytnutí prostor a skvělé uvaření bramborových jídel |
Workshop zahájila Ing. Lucie Sýsová, SZIF Brno, Celostátní sít pro venkov |
Workshop v Humpolci navštívil i radní Kraje Vysočina Martin Hyský a přivítal účastníky |
|
|
|
Ing. Bc. Jitka Merunková vedoucí oddělení zemědělství z Krajského úřadu Kraje Vysočina seznámila účastníky s významem a historií brambor pro Kraj Vysočina |
Pohled do sálu na účastníky workshopu |
Ing. Milan Čížek Ph.D. (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o nezastupitelné roli brambor ve zdravé výživě |
|
|
|
Produkce brambor podle kontinentů a států (FAOSTAT) |
Bramborový chléb |
Varné typy brambor |
|
|
|
Bramborový guláš s hlívou |
Bramborové špízy |
Bramborová jídla jsou připravena |
|
|
|
Babiččiny bartoušci |
Bramborové noky se sýrovou omáčkou a petrželkou |
Ing. Exnarová popisuje uvařená bramborová jídla studentům zemědělské akademie |
|
|
|
Ochutnávka bramborových jídel |
Ing. Jana Exnarová (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o bramborách jak je neznáme |
Ing. Jan Mácha ředitel školního statku v Humpolci |
O workshopu v Humpolci se více dozvíte i na stránkách Kraje Vysočina zde...
Velké poděkování patří Střední škole řemesel a služeb v Moravských Budějovicích za poskytnutí prostor a skvělé uvaření bramborových jídel
|
|
|
O workshop v Moravských Budějovicích byl velký zájem |
Pohled do zasedací místnosti |
Ing. Jaroslav Domkář z Agro Posázaví, jako zástupce prvovýroby |
|
|
|
Příprava bramborových pokrmů |
Jídla z brambor připravné k degustaci |
Bramborový guláš s hlívou a sýrová omáčka s bramborovými noky |
|
|
|
Bramborový chléb |
Bramboroé špízy |
Bramborové noky |
|
|
|
Babiččiny bartoušci |
Bramborový salýt |
Varné typy brambor a brambory speciálního užití |
|
|
|
Varný typ A |
Odrůda s červenou dužninou |
Odrůda s modrou dužninou |
|
|
|
Degustace jídel zahájena |
Testování varných typů a odrůd s barevnou dužninou |
Degustace v plném proudu |
|
|
|
Zahájení workshopu Ing. Lucií Sýsovou, SZIF Brno, Celostátní sít pro venkov |
Workshop v Jihlavě navštívil opět radní Kraje Vysočina pro oblast lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životního prostředí Ing. Martin Hyský a přivítal účastníky |
Účastníky přivítala také Ing. Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství |
|
|
|
Ing. Bc. Jitka Merunková vedoucí oddělení zemědělství z Krajského úřadu Kraje Vysočina seznámila účastníky s významem a historií brambor pro Kraj Vysočina |
Ing. Milan Čížek Ph.D. (VÚB Havlíčkův Brod) přednáší o nezastupitelné roli brambor ve zdravé výživě |
Zástupce prvovýroby JIří Zvolánek - Havlíčkova Borová zemědělská a.s. |
|
|
|
Jídla z brambor připravné k degustaci |
Varné typy brambor a brambory speciálního užití |
Bramborové noky se sýrovou omáčkou |
|
|
|
Degustace jídel zahájena |
Odrůdy brambor speciálního užití |
Bramborové menu |
|
|
|
UČNI oboru Kuchař, číšník Jakub Nováček a Patrik Tacinec nabízejí speciální bramborová menu |
|
|
O workshopu v Jihlavě napasali: