Francouzské brambory

54_29_francouzske_brambory.jpg

1 kg vařených brambor, 250 g měkkého salámu nebo uzeného masa, 3 natvrdo vařená vejce, 1 velká cibule, kousek másla, sterilovaný hrášek, sůl, kmín, pepř, koření na francouzské brambory, sádlo na vymazání pekáčku, šálek mléka nebo smetany, 2 vejce, olej

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou uzeninu a krátce ji opečeme. Pekáček vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce s hráškem. Znovu opakujeme brambory, salám s cibulí, vejce a hrášek. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pokud budeme zalévat mlékem, vše pokapeme máslem, posolíme, popepříme, okořeníme kořením na francouzské brambory a v troubě zapečeme. Po 20 minutách zalijeme mlékem nebo smetanou s rozšlehanými vejci a zapékáme ještě asi 20 minut.

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec