Plněné bramborové knedlíky

49_17_knedliky_uzene.jpg

900 g brambor vařených ve slupce, 200 g uzené krkovice, 180 g hrubé mouky, 80 g krupice, sádlo 2 cibule, 1 vejce, sůl a trocha hladké mouky na vyválení knedlíků

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, vypracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm silné pláty a rozkrájíme na čtverce asi 5 × 5 cm. Najemno nasekané kousky uzeného masa osmahneme s cibulí na sádle, necháme vychladnout a plníme připravené čtverce, které pečlivě zabalíme. Vaříme v osolené vodě asi 10–12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a podáváme se zelím, přelité cibulkou dozlatova osmaženou na sádle.

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec