Halušky

48_18_halusky.jpg

6 brambor (ať už použijeme syrové nebo vařené brambory, je výsledek vždy stejný, ze syrových brambor se halušky pochopitelně vaří déle), 350 g polohrubé mouky, sůl a jedno vejce

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme polohrubou mouku a jedno vejce. Společně všechno zamícháme a vytvoříme vláčné, přiměřeně řídké těsto. To propasírujeme přes cedník na halušky přímo do vroucí vody. Halušky vaříme několik minut, záleží na použitých bramborách. Pokud ale vyplavou na hladinu, znamená to, že jsou hotové.

Mezitím si můžeme připravit kyselé zelí, které by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Dále si připravíme slaninu, kterou nakrájíme na kostky a necháme opéct na pánvi. Brynzu (můžete použít i měkký smetanový sýr) můžeme povařit se smetanou na vaření nebo ji jen tak zamíchat společně s horkými haluškami.

© 2024 VÚB Havlíčkův Brod | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec